Te besh pazar me klientet

krista

Well-known member
Nje nga problemet me te medha qe kam pasur ne drejtimin e biznesit, eshte berja e pazareve me klientet. Kam patur kliente qe me kane prishur shume pune duke m'i vonuar pagesat derisa jane harruar fare. Disa te tjere ofendohen nese u kembengul shume qe te paguajne paraprakisht per sherbimin, ose kur paguajne pas marrrjes se sherbimit mundohen qe te paguajne me pak nga sa biem dakort ne fillim. Biznesi eshte i tille qe me duhen kliente te rregullt qe rikthehen, keshtu qe mundohem mos t'ua prish qejfin dhe te bej tolerime, por as nuk dua qe te perfitojne nga une.

Si i manaxhoni keto "pazaret" ne kompanite tuaja? Duhet te toleroj here pas here duke lejuar vonesa me pagesat ose ulje cmimi, apo duhet te tregohem me e prere kur vjen puna te pagesa?
 
Nje nga problemet me te medha qe kam pasur ne drejtimin e biznesit, eshte berja e pazareve me klientet. Kam patur kliente qe me kane prishur shume pune duke m'i vonuar pagesat derisa jane harruar fare. Disa te tjere ofendohen nese u kembengul shume qe te paguajne paraprakisht per sherbimin, ose kur paguajne pas marrrjes se sherbimit mundohen qe te paguajne me pak nga sa biem dakort ne fillim. Biznesi eshte i tille qe me duhen kliente te rregullt qe rikthehen, keshtu qe mundohem mos t'ua prish qejfin dhe te bej tolerime, por as nuk dua qe te perfitojne nga une.

Si i manaxhoni keto "pazaret" ne kompanite tuaja? Duhet te toleroj here pas here duke lejuar vonesa me pagesat ose ulje cmimi, apo duhet te tregohem me e prere kur vjen puna te pagesa?
E prerë dhe sa më korrekte! Nuk bëhet shaka me pagesat
 

Dhurata

Well-known member
Nje nga problemet me te medha qe kam pasur ne drejtimin e biznesit, eshte berja e pazareve me klientet. Kam patur kliente qe me kane prishur shume pune duke m'i vonuar pagesat derisa jane harruar fare. Disa te tjere ofendohen nese u kembengul shume qe te paguajne paraprakisht per sherbimin, ose kur paguajne pas marrrjes se sherbimit mundohen qe te paguajne me pak nga sa biem dakort ne fillim. Biznesi eshte i tille qe me duhen kliente te rregullt qe rikthehen, keshtu qe mundohem mos t'ua prish qejfin dhe te bej tolerime, por as nuk dua qe te perfitojne nga une.

Si i manaxhoni keto "pazaret" ne kompanite tuaja? Duhet te toleroj here pas here duke lejuar vonesa me pagesat ose ulje cmimi, apo duhet te tregohem me e prere kur vjen puna te pagesa?
Të kuptoj shumë mirë dhe problemin dhe sjelljen tënde dhe të përgëzoj që e ke përballuar me këtë formë, paske një karakter shumë tolerant. Në këto kushte do të të sugjeroja të mos i vazhdoje më këto pazaret, sepse nuk të ndihmojnë as ty dhe as biznesit. Duhet të tregohesh tolerante dhe serioze aty ku duhet dhe me ata që duhet. Mbase kjo është jashtë karakterit tënd apo jashtë mënyrës sesi klientët e tu janë mësuar, por klientët në fund të fundit do duhet të përshtaten sipas sjelljes sate. Prandaj tregohu më serioze dhe e vendosur për pjesën e pagesës, nuk tregon gjë tjetër veç korrektesë dhe përgjegjshmëri.
 

VB

Active member
Besoj menyra me e mire eshte te veprosh rast pas rasti. Sidomos nese po punon me biznese njehere, ka shume raste qe nuk i kane parate per te te paguar menjehere dhe duhet te presesh.

Por, kjo nuk do te thote te tolerosh pagese me te ulet nga sa keni rene dakort apo te mos paguajne fare. Plus, edhe ajo pjesa qe ofendohen po te paguajne paraprakisht s'ka lidhje fare se gjithandej keshtu funksionon.

Per mendimin tim, per ata kliente qe jane treguar te rregullt ose nuk paguajne direkt per shkak se nuk kane para likuide per momentin, mund te besh disa tolerime. Per te tjeret, thuaj cmimi eshte kaq dhe po deshen pastaj,
 

Bledar

Active member
Ne biznes duhet te te vije pak dhe nga natyra e personalitetit kjo pjesa e te berit pazar. Ideja eshte qe te dukesh sikur po u ben nder, por ne fakt po merr pagesen qe meritonn, mundesisht pak me teper. Normal qe ka raste kur duhet te humbesh disi ne fillim qe te fitosh me teper ne te ardhmen. Por, nese nuk te vjen per mbare kjo pjesa e pazareve, me mire bej nje tabele me cmime fikse dhe mos u merr fare me ate pune. Ose, nese ke ne staf dike qe i jepet me teper per pune pazaresh, leri ata te merren.
 
Top