Menyra me e mire per te kaluar pronesine e pasurive te paluajtshme

ervis

Member
Prinderit kane vendosur te mbyllin biznesin dhe te dalin ne pension. Ambientin e biznesit duan ta kalojne ne emrin tim. Cila eshte menyra me e mire per ta kaluar: duke e shitur, duke e dhuruar apo me ndonje menyre tjeter? E kam fjalen me cilen menyre do te paguajme me pak takse, sepse edhe nese e "blej", do te jete thjesht fiktive, nuk eshte se do te m'i mbajne me te vertete parate e blerjes.
 

alkimisti

Well-known member
Sikur e hoqen ate taksen 15% per dhurimin e prones. Gjithsesi, konsultohu me ndonje noter sepse ata merren me keto pune dhe e dine me mire.
 

stark

Well-known member
Nuk jam shume i sigurt, por me duket se kalimi i pronesise, per sa i perket taksave, njelloj eshte si te jete shitje apo dhurim. Taksa 15% eshte hequr vetem per prona qe jane te percakuara si banese e pare dhe qe kane vlere me te vogel se 30 milione leke.

Por njelloj si @alkimisti them te konsultohesh me nje noter sepse gjithsesi do te marresh nje per te te kryer kalimin e pronesise, keshtu qe me mire gjej dike qe tani qe te mos marresh ndonje vendim te gabuar.
 
Top