Mbyllja e bizneseve joaktive

feline

Well-known member
Nje miku im ka patur nje biznes por qe prej me shume se nje viti nuk ushtron me aktivitet. Tani nuk eshte i bindur nese duhet te beje ndonje procedure per ta pezulluar. Si eshte rregulli per kete rast?
 

dr. dollari

Well-known member
Nese nuk e do me biznesin, duhet te beje kerkese qe ta mbylli. Pas kerkeses duhet bere kontroll vazhdimisht qe te vertetohet qe biznesi eshte mbyllur.
 
Mendoj që duhet të bëhet një fushatë sensibilizimi me qëllim sqarimin dhe edukimin e të gjithë aty personave që hapin një biznes, se ashtu siç zbatojnë rregullat për hapjen e biznesit e njëjta gjë duhet bërë edhe për mbylljen apo pezullimin.

Fatkeqësisht dëgjoj shumë raste që shprehen se nuk paguajnë taksat apo gjobat, sepse e kanë "mbyllur" aktivitetin prej kohësh. Jo, mbyllur quhet atëherë kur zbaton procedurat për çregjistrimin e biznesit. Nëse e mbyllni vetëm me mendjen tuaj, atëherë shteti patjetër që ka të drejtë t'ju kërkoj të paguani detyrimet ndaj tij.

Kështu që njerëz nëse vendosni të mos e ushtroni më aktivitetin, çregjistrojeni direkt biznesin tuaj.
 
Top