Klientet e pakenaqur

CoCo

Well-known member
Besoj se shume prej jush ju ndodh qe here pas here te keni kliente te pakenaqur, edhe pse te gjithe punojme qe te ndodhe e kunderta. A keni nje politike te caktuar se si te veproni ne rastin kur nje klient ka nje pakenaqesi te caktuar? Po mendoja te hartoja nje liste hapash apo udhezimesh ne rastin kur dikush ka nje ankese ndaj nesh, dhe te trajnoja stafin se si te sillen ne keto raste. Cfare mendoni se duhet te perfshij? Ideja eshte qe te mundohemi ta rikthejme si klient ose te pakten te mos lere review negative. A keni politika te tilla qe i zbatoni ne bizneset tuaja dhe cfare do me keshillonit qe te kisha parasysh?
 

krista

Well-known member
Ide shume e mire qe te kesh nje politike te caktuar qe e ndjek i tere stafi. Besoj se gjerat kryesore jane qe te ruhet qetesia dhe miresjellja ne cdo rast. Te ofrohet demshperblim atehere kur eshte e nevojshme dhe te pakten te degjohet klienti se cfare ka per te thene, edhe sikur ta kete gabim.
 

Donald

Member
Mendoj se pakenaqesi do kete sepse varet he nga karakteri i klientit, mund te mos kenaqet shume lehte, mjafon qe keto pakenaqesi ti kategorizosh si pakenaqesi qe vijne nga nje arsye e vertete (pra ka dicka qe nuk shkon me sherbimin tuaj, stafin, produktin) dhe me keto te punosh per t'i permiresuar duke trajnuar safin dhe pakenaqesi e ardhura thjesht ngaqe klienti e ka zakon te ankohet.
 

Dhurata

Well-known member
Unë personalisht klientit pasi i kam ofruar shërbimin i jap një pyetësor për ta plotësuar në lidhje me eksperiencën që pati në raport me ne dhe çfarë nuk i ka pëlqyer. Më pas, ne punojmë për të mos u përballur më me një problem të kësaj natyre, ose dhe nëse përballemi të jemi të përgatitur.
 

VB

Active member
Duke qene se kam punuar shume vite ne sektorin e sherbimit, trajtimi i pakenaqesive eshte nje pjese shume e rendesishme. Kryesorja eshte t'i degjosh cfare kane per te thene, dhe te mundohesh t'i japesh nje zgjidhje. Nese eshte nje situate qe nuk mund t'i jepet zgjidhje, ose nga ato rastet kur klienti thjesht ankohet kot per nje gje qe nuk eshte fare ne doren tende, do te keshilloja ta shmangnit sa me shume kerkimin e faljes, sepse sapo degjojne "me fal", behen me keq. Stafit tim i thoja qe te kerkonin falje vetem nese ishin absolutisht te sigurt qe e kishin ata gabim.
 
Top