A duhet ta marr serish ne pune?

feline

Well-known member
Nje nga aplikantet per nje vend pune per te cilin publikuam edhe nje njoftim ishte nje ish-punonjes i kompanise, por qe ka punuar ne nje lokacion tjeter tonin. Me aq sa kemi pare eshte me i pershatshmi deri tani, por problemi eshte se kur u largua heren e pare, dha doreheqjen nje dite pasi kishte marre nje bonus, gje qe nuk eshte pare me sy te mire.
Une do doja t'i jepja nje mundesi te dyte, por mendoni se duhet ta marr edhe njehere ne interviste per te sqaruar edhe situaten e meparshme?
 

alkimisti

Well-known member
Po edhe kandidati me i kualifikuar i mundshem te jete, para se te punesohet duhet te merret njehere ne interviste. Gjithsesi, nuk me duket ide e mire te ripunesohet dikush qe ju ka lene ne balte njehere. Mund ta marresh ne interviste per te pare nese ka patur nje arsye te forte, por perndryshe nuk do ta keshilloja ta ripunesoja.
 

oaky

Well-known member
Integriteti i punonjesit eshte me i rendesishem se cdo kualifikim. Nuk e di pse po thua qe eshte me i pershtatshmi, sepse nga sa po shoh duhet te ishte i skualifikuari i pare per shkak se ka dhene doreheqjen aq shpejt.
 

Waldo

Well-known member
Besoj se kur ka dhene doreheqjen duhet te kete permendur edhe shkakun e largimit dhe ndoshta nuk ka patur rruge tjeter. Nuk mendoj qe ka qene rastesi qe ka pritur derisa te merrte bonusin per ta bere kete hap, por gjithsesi shperblimi ishte per punen qe kishte bere deri ne ate moment dhe nuk ju detyrohej ndonje gje me teper.
 

feline

Well-known member
Nuk mendoj qe ka qene rastesi qe ka pritur derisa te merrte bonusin per ta bere kete hap, por gjithsesi shperblimi ishte per punen qe kishte bere deri ne ate moment dhe nuk ju detyrohej ndonje gje me teper.
E vertete, po kam frike se do kete krijuar armiq kur ka ikur dhe kjo do e veshtiresoje punen.
 
Top